Δασωτό

Δήμος Κάτω Νευροκοπίου

0m

Υψόμετρο

0

Πληθυσμός

0km

Απόσταση από Νευροκόπι

Δασωτό

Πληροφορίες

City Information and Facts

Χτισμένο σε πλαγιά το Δασωτό βρίσκεται βορειοδυτικά του Νευροκοπίου.

Την περίοδο της τουρκοκρατίας  ονομαζόταν Κούμανιτς ή Κουμανίτσι και χαρακτηριζόταν ως μικτό χωριό με κατοίκους βουλγαρόφωνους χριστιανούς και μουσουλμάνους. Κατά την περίοδο του 1922 κατέφυγαν σε αυτό πρόσφυγες από τη Θράκη και μερικά χρόνια αργότερα προστέθηκαν σε αυτές οικογένειες προσφύγων από τη Σάντα και τον Πόντο. Μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή και την ανταλλαγή πληθυσμών οι μουσουλμάνοι μετακινήθηκαν στην Τουρκία ενώ ήρθαν και εγκαταστάθηκαν 102 οικογένειες προσφύγων.

Πλούσιο σε βλάστηση, με πολλά εξωκλήσια και δυο μεταβυζαντινούς ναούς, του Αγίου Νικολάου (1831) και της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (1870), αφήνει εντυπωσιασμένο κάθε επισκέπτη του.

Περιηγηθείτε στα Αξιοθέατα της περιοχής του Λεκανοπεδίου

Αξιοθεατα

Κατά την επίσκεψη σας στο Δασωτό υπάρχουν πολλά κι ενδιαφέροντα μέρη να επισκεφτείτε και να περιηγηθείτε

Μοναδικά παραδοσιακά προϊόντα, κορυφαίας ποιότητας

Παραδοσιακα προιοντα

Νόστιμα τοπικά προϊόντα,  φτιαγμένα με τις καλύτερες προδιαγραφές και τον πιο αγνό τρόπο, προορίζονται μόνο για τοπική κατανάλωση και μπορείτε να τα βρείτε μόνο στις αγορές της περιοχής.

Δραστηριότητες - Εκδηλώσεις - Διασκέδαση των επισκεπτών

Δραστηριοτητες - Εκδηλωσεις

Διασκέδαση, Εκδηλώσεις, extreme sports και άλλα πολλά, θα κάνουν την παραμονή σας στον Δήμο Κάτω Νευροκοπίου αξέχαστη!!!

Οχυρό Μαλιάγκα
Μάχη των οχυρών

ΟΧΥΡΟ ΜΑΛΙΑΓΚΑ

Στις 6 Απριλίου του 1941 στις 06:00 τα χαράματα, σμήνος εχθρικών βομβαρδιστικών αεροσκαφών ίπτανται του Οχυρού σε υψόμετρο 2000μ κατευθυνόμενο προς Νότο. Τα φυλάκια προκαλύψεως Ακρινού και Στραγγατσίου με φωτοβολίδες διαβιβάζουν την έναρξη των επιχειρήσεων…